Heb je een fysieke beperking en wil je graag sporten? En wordt jouw sportprothese of -orthese niet vergoed door je zorgverzekeraar, WMO, UWV of Wlz? Lees dan vooral even verder...

Sinds enige tijd is Stel Orthopedie aangesloten bij Uniek Sporten, een programma van Fonds Gehandicaptensport en (de meeste) gemeenten in Nederland. Het doel? Mensen met een beperking aan het sporten krijgen én houden. Om dat mogelijk te maken biedt het programma mogelijkheden om bijvoorbeeld in contact te komen met geschikte sportverenigingen of het inwinnen van advies. Maar ook voor het financieren van sporthulpmiddelen als dat via de gangbare opties niet lukt. Zorgverzekeraars vergoeden weinig tot geen sportvoorzieningen en ook via andere instanties lukt het niet altijd om je sportprothese of -orthese vergoed te krijgen. Terwijl sporten en bewegen essentieel zijn voor een gezond leven.

Stel Orthopedie levert al meer dan veertig jaar hulpmiddelen voor aangepast sporten. Van simpele polsbraces of hardloopprothesen, tot ingenieuze, vaak zelf ontwikkelde hulpmiddelen voor armen en benen. De bekendste 'huisspecialiteit' is wel het Free Lock-systeem waarmee sinds 1995 al vele fietsers en motorrijders op weg zijn geholpen. En verreweg de meeste van die fietsers gebruiken deze hand-armvoorziening voor de wielersport. Met inmiddels honderden gebruikers in het wielrennen, op de mountainbike en voor triathlonwedstrijden, hebben de sportprothesen en -orthesen van Stel Orthopedie zich nationaal én internationaal ruim bewezen op het gebied van aangepast sporten.

Het kan lastig zijn om de kosten van een sportvoorziening vergoed te krijgen en het levert soms teleurstellingen en frustraties op. Gelukkig biedt Uniek Sporten in veel gevallen wél een oplossing!

Voor meer informatie kun je terecht op de site van Uniek Sporten. Heb je een specifieke vraag aan Stel Orthopedie, bel 0592-542555 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we helpen je graag verder!