group legs runners athletes royalty free image 1628260031Hardlopen is populairder dan ooit. Zeker tijdens de covid-jaren kreeg de loopsport een extra boost omdat het de mogelijkheid gaf om toch te kunnen blijven sporten.

Nu we een paar jaar verder zijn, blijven de doorzetters over en een deel daarvan stort zich ook op de klassieker onder de loopafstanden: de marathon. Mentaal en fysiek een enorme  uitdaging die niet onderschat mag worden, want hardlopen behoort tot de meest blessuregevoelige sporten. Maatwerk correctiezolen kunnen je helpen om blessures te verlichten of liever nog; te voorkomen...

Voor slechts een enkeling is het weggelegd om blessurevrij en schijnbaar 'moeiteloos' een compleet trainingsprogramma voor een marathon af te werken. Het gros van de hardlopers 'loopt' tijdens de maanden van opbouw tegen kleine of grotere ongemakken aan, waarvan een aanzienlijk deel zich ontwikkelt tot een stevige blessure. Het ene lijf is nu eenmaal meer geschikt om te kunnen hardlopen dan het andere. En de één heeft wat meer geduld om rustig gedoseerd te blijven trainen dan de ander. Voor alle typen lopers geldt, dat het zaak is om zo goed mogelijk voorbereid richting de marathon te gaan en het voortraject zeer serieus te nemen. Een degelijke trainingsopbouw, bij voorkeur onder begeleiding van een marathontrainer, een gedegen voedingsplan en... schoenen die bij jou en je loopstijl passen. 

Er zijn vele honderden typen hardloopschoenen op de markt met diverse functies en eigenschappen. Het is dan ook niet zo simpel om de hardloopschoen te vinden die perfect bij jou past. Schoenen zijn confectieartikelen en worden gemaakt voor de massa. Uiteraard ook met verschillende kenmerken om aan te sluiten bij verschillende typen lopers, maar... het blijft een confectieschoen die een grote groep moet bedienen. En wat als je nou nèt niet de perfecte schoen kunt vinden?

Op dit punt kunnen maatwerk correctiezolen hun dienst gaan bewijzen. Zoals de naam al suggereert, wordt een maatwerk zool geheel naar de vormen en wensen van de loper gemaakt. De voetzijde van de zool die perfect aansluit bij je voet en de onderzijde wordt precies passend in de schoen gemaakt. Op die manier kunnen de voeten gesteund of gecorrigeerd worden om de stand van de voeten zo optimaal mogelijk te maken.

Tijdens de intake en het aanmeten van de zolen - we maken een gipsafdruk van jouw voeten - kijken we samen naar de stand van jouw lijf en we proberen vanuit de voeten deze stand te optimaliseren. In het gunstigste geval om blessures zoveel mogelijk te voorkomen, maar vaak ook om blessures te verhelpen. Uiteraard zover dat mogelijk is met maatwerk correctiezolen, want het zijn geen alles-oplossende wondermiddelen, maar een praktisch hulpmiddel om via de stand van de voeten de uitlijning in het gehele lijf te optimaliseren. Gelukkig laat de praktijk ons al tientallen jaren zien dat er met een goede correctiezool zeer goede resultaten behaald kunnen worden om blessures te voorkomen of verhelpen.

En ben jij toevallig die (top)loper die op zoek is naar de ultieme fijnafstelling van je lijf om het uiterste uit jezelf te kunnen halen? Ook daaraan kunnen goede maatwerk correctiezolen een bijdrage leveren, juist als de laatste details uiteindelijk het ultieme resultaat moeten opleveren.

Maar gewoon een lekkere zool in je hardloopschoen, die jou vele kilometers zorgeloos ondersteunt, zonder dat je het uiterste uit jezelf wilt halen, dat kan natuurlijk ook!

Neem eens contact met ons op als je met één van onze zolenspecialisten wil sparren over de mogelijkheden. Of als we samen met jou moeten bekijken hoe we een bestaande blessure kunnen aanpakken.

Bel 0592-542555 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.