Stel orthese MD RDM 01Wanneer uw lichaam extra ondersteuning, correctie, of bescherming nodig heeft bij het dagelijks functioneren, dan kan een orthese uitkomst bieden. Stel Orthopedie maakt orthesen voor vrijwel alle lichaamsdelen en voor de behandeling van diverse klachten.

Orthese 01
Maatwerk-orthese

Om uw functioneel beperkte lichaamsdeel zo optimaal mogelijk te ondersteunen, wordt vaak een maatwerk orthese gemaakt. Door middel van een gipsafdruk van bijvoorbeeld uw onderbeen met voet, pols en hand, of zelfs uw complete arm of been, wordt een exacte maatvoering mogelijk. Het hulpmiddel kan daarna met diverse materialen worden geproduceerd. Volledig kunststof of met gietshars en glas- of carbonvezel, scharnieren, extra bandage, alles is mogelijk.

Alle orthesen worden gemaakt van hoogwaardige materialen, die prettig en comfortabel aanvoelen.

Confectie-orthese
Uw orthesespecialist zorgt dat u altijd met de beste oplossing naar huis gaat. Dat betekent ook dat een orthese niet altijd op maat gemaakt hoeft te worden, in sommige gevallen volstaat een standaard confectie-orthese.

Enkele gebruikstips
• Kunststof onderdelen houdt u het beste schoon met een zachte borstel en handwarm water.
• Leren onderdelen kunt u eventueel aan de buitenkant met kleurloze schoencrème poetsen en uitwrijven.
• Onderdelen van textiel wast u met een fijnwasmiddel in handwarm water en droogt u aan de waslijn. Gebruik geen wasdroger of centrifuge.
• Aan de metalen onderdelen kunt u beter niets doen.

Wanneer zich problemen voordoen, neem dan contact op met uw Bewegingsvisiespecialist.

Orthese 02 schaatsenVergoeding door uw zorgverzekering
Een orthese wordt niet altijd (geheel) vergoed door uw zorgverzekeraar. Over het algemeen geldt dat preventieve orthesen, dus hulpmiddelen die bedoeld zijn om klachten te voorkomen, niet in aanmerking komen voor een vergoeding. Dit geldt ook voor een hulpmiddel dat alleen wordt gebruikt voor het sporten. Als u bent doorverwezen door uw behandelend arts of medisch specialist ontvangt u van hem of haar een machtigingsaanvraag voor uw orthese. Wanneer u bij uw eerste afspraak de machtigingsaanvraag en uw zorgverzekeringspasje meeneemt, dan regelt Stel Orthopedie uw aanvraag en de financiële afhandeling van het verzekeringsdeel.

U betaalt eventueel alleen nog uw eigen bijdrage. Voor de hoogte van uw eigen bijdrage kunt u kijken in uw polisvoorwaarden.

Let op
Wanneer u verzekerd bent dient u rekening te houden met een eventueel openstaand eigen risico op uw polis. Het openstaande bedrag wordt door uw zorgverzekeraar vaak niet vergoedt en wordt bij uw eigen bijdrage opgeteld.

Levertijd en gebruikstermijn
Een confectiehulpmiddel is vaak direct pasklaar en binnen zes werkdagen gereed na eventuele machtiging. Een op maat gemaakt orthopedisch hulpmiddel wordt na het verlenen van de machtiging en de maatname zo snel mogelijk in productie genomen en pasklaar gemaakt.

Bij normaal gebruik wordt voor de meeste maatwerk artikelen een gebruikstermijn van twee jaar gegarandeerd.

Let op: Omdat Stel Orthopedie een aantal unieke 'huisspecialiteiten' maakt, kan voor sommige maatwerk prothesen/orthesen een langere levertijd (wachtlijst) van toepassing zijn.  U wordt hierover (vooraf) geïnformeerd.