Prothese 01Een prothese is een hulpmiddel dat een lichaamsdeel vervangt. Dat kan zijn na een amputatie, maar ook bij geboorte kan een lichaamsdeel ontbreken of uiteindelijk niet volgroeien. Om de functie van het lichaamsdeel over te nemen of om cosmetische redenen, kan voor een prothese worden gekozen.

Stel Orthopedie heeft vele jaren ervaring met het aanmeten en produceren van arm- en beenprothesen. Omdat geen mens gelijk is, zal de orthopedisch technicus maatwerk leveren en rekening houden met de specifieke wensen van de client. Gebruiksgemak en functionaliteit zijn de belangrijkste factoren, maar ook aan het uiterlijk van de prothese wordt veel aandacht besteed.

Alle prothesen worden gemaakt van hoogwaardige materialen, die zowel sterk zijn als prettig en comfortabel aanvoelen.

Enkele gebruikstips
• Kunststof onderdelen houdt u het beste schoon met een zachte borstel en handwarm water.
• Leren onderdelen kunt u eventueel aan de buitenkant met kleurloze schoencrème poetsen en uitwrijven.
• Onderdelen van textiel wast u met een fijnwasmiddel in handwarm water en droogt u aan de waslijn. Gebruik geen wasdroger of centrifuge.
• Aan de metalen onderdelen kunt u beter niets doen.

Wanneer zich problemen voordoen, neem dan contact op met uw orthopedisch technicus bij Stel Orthopedie.

Prothese 02Vergoeding door uw zorgverzekering
Een prothese wordt niet altijd (geheel) vergoed door uw zorgverzekeraar. Over het algemeen geldt dat voor een hulpmiddel dat alleen wordt gebruikt voor het sporten. Als u bent doorverwezen door uw behandelend arts of medisch specialist ontvangt u van hem of haar een machtigingsaanvraag voor uw prothese. Wanneer u bij uw eerste afspraak de machtigingsaanvraag en uw zorgverzekeringspasje meeneemt, dan regelt Stel Orthopedie uw aanvraag en de financiële afhandeling van het verzekeringsdeel.

U betaalt eventueel alleen nog uw eigen bijdrage. Voor de hoogte van uw eigen bijdrage kunt u kijken in uw polisvoorwaarden.

Let op
Wanneer u verzekerd bent dient u rekening te houden met een eventueel openstaand eigen risico op uw polis. Het openstaande bedrag wordt door uw zorgverzekeraar vaak niet vergoedt en wordt bij uw eigen bijdrage opgeteld.

Stel Prothese LvL 01Levertijd en gebruikstermijn
Een op maat gemaakt orthopedisch hulpmiddel wordt na het verlenen van de machtiging en de maatname zo snel mogelijk in productie genomen en pasklaar gemaakt.

Bij normaal gebruik wordt voor de meeste maatwerk prothese een gebruikstermijn van drie jaar gegarandeerd.

Let op: Omdat Stel Orthopedie een aantal unieke 'huisspecialiteiten' maakt, kan voor sommige maatwerk prothesen/orthesen een langere levertijd (wachtlijst) van toepassing zijn.  U wordt hierover (vooraf) geïnformeerd.